"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна отримає від Airbus 55 гелікоптерів за 555 мільйонів євро

Субота, 14 липня 2018, 14:00

Про це 14 липня повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ. 

Відповідно до угоди, Україна отримає 21 гелікоптер Н225, 10 вертольотів Н145 та 24 вертольоти Н125. Вартість контракту склала 555 млн євро.

"Угода враховує як закупівлю гелікоптерів, так технічну підтримку і навчання пілотів та обслуговуючого персоналу. Частину коштів надає пул французьких банків, а також казначейство Франції у формі середньострокових кредитів", - зазначили в уряді.

Передбачається, що гелікоптери будуть використовуватися для забезпечення громадського порядку, антитерористичних заходів, охорони державного кордону, повітряної розвідки, охорони особливо важливих об’єктів, аеромедичної евакуації, доставки оперативних груп реагування та рятувальників, проведення пошуково-рятувальних робіт і навіть гасіння пожеж. 

Реклама:

Як зазначив глава уряду Володимир Гройсман, контракт передбачає поставки "безпрецедентного обсягу" техніки та "відкриває нові можливості співпраці".

Раніше голова Нацполіції Сергій Князєв зазначав, що гелікоптери здійснюватимуть підтримку наземних груп під час проведення спецоперацій, а також сприятимуть у виявленні різних видів злочинів.

Загалом протягом 2020 року Нацполіція України планує отримати 10 гелікоптерів моделі Н145.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: