Порошенко просить не закривати відділення "Укрпошти" в селах

Середа, 11 липня 2018, 17:25
 

Порошенко закликав утриматися від скорочення відділень "Укрпошти" в селах і припинення послуг з виплати пенсій через пошту.

Про це повідомляє прес-служба адміністрації президента.

Так президент відреагував на звернення громадян про скорочення відділень "Укрпошти" в сільській місцевості, а також припинення надання послуги з виплати пенсій через її відділення в разі, якщо регульовані державою тарифи на це не будуть підвищені.

"Їм стало відомо про плани скоротити відділення "Укрпошти" в селах, вони вважають це, і я хочу підтримати їх, категорично неприйнятним. Державні підприємства повинні виконувати певні соціальні функції", - підкреслив президент.

Реклама:

Він додав, що навіть недержавні підприємства мають соціальну відповідальність.

"Також з'явилася інформація про те, що відбудеться суттєве подорожчання цих послуг, що або збільшить дефіцит Пенсійного фонду, або зменшить виплати пенсій. Я охоче підтримаю будь-які ініціативи, які підвищують ефективність діяльності державних підприємств, але вважаю категорично неприйнятним, коли ми виймаємо останні копійки з кишені пенсіонера і за цей рахунок, таким чином забезпечуємо виконання планових показників прибутковості", - зазначив Порошенко.

Глава держави зазначив, що підтримує ініціативи по залученню нових сучасних методів роботи, зокрема, таких як інтернет-торгівля, і щодо послуг, де "Укрпошта" є монополістом.

Однак додав, що це не може відбуватися "за рахунок зниження соціальних стандартів людей, в першу чергу тих, які проживають на селі. І не може відбуватися за рахунок пенсіонерів".

"Ми повинні пропрацювати іншу модель і до того, як інша модель буде опрацьована, представлена ​​уряду і затверджена ним, настійно рекомендую вам утриматися від скорочення мережі в селах, залишаючи людей на самоті, і спільно знайти позицію з Пенсійним фондом", - підкреслив Порошенко.

Глава держави підкреслив, що в ситуації, що склалася, "повинен бути знайдений той компроміс, який дозволить ефективно продовжити функціонувати системі, поки не буде створена ефективна альтернатива".

Порошенко також повідомив, що днями направив відповідний лист до Кабінету міністрів і закликав міністрів підтримати його позицію на засіданні уряду.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: