Суд зобов’язав СБУ завершити справу YouControl

Середа, 11 липня 2018, 16:15
 

Суддя Шевченківського районного суду м. Києва зобов’язала слідчого ГУ СБУ протягом двох місяців закінчити досудове розслідування кримінального провадження, до якого залучено компанію YouControl.

Про це повідомляє прес-служба Youcontrol.

"Встановити слідчому ГУ СБУ строк на проведення процесуальних дій, необхідних для закінчення досудового розслідування, який не може перевищувати двох місяців", ‒ таке рішення винесла суддя Шевченківського районного суду м. Києва Марина Антонюк за результатами розгляду справи.

Нагадаємо, з часу реєстрації кримінального провадження минуло майже 2 роки.

Реклама:

Оголошену в кінці грудня минулого року підозру засновнику компанії Сергію Мільману ГПУ закрила ще у лютому.

Жодній особі підозра щодо злочинів, розслідуваних в межах цього провадження, не оголошена. При цьому, стороною слідства не повертається майно компанії та її працівників, вилучене під час обшуків у березні 2017 року, йдеться в заяві прес-служби.

YouControl — аналітична система, що з 50 джерел формує досьє на кожну компанію України на основі відкритих даних, відстежує зміни в держреєстрах та візуалізує зв’язки між афілійованими особами.

Як відомо, 23 березня 2017 року СБУ провела обшуки в офісі і квартирах працівників сервісу YouControl.

Того ж дня СБУ на своєму сайті повідомила, що її співробітники викрили київську комерційну структуру "на незаконному зборі та продажу інформації, яка має обмежений доступ та є власністю держави".

Тоді компанія заперечила інформацію про зв’язки з Росією та інші звинувачення.

27 грудня 2017 року СБУ оголосила підозру засновнику YouControl Сергію Мільману. Його підозрюють у начебто несанкціонованому втручанні у роботу комп'ютерних мереж.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: