"Фармак" захищатиме "Корвалол" у Верховному суді

Середа, 11 липня 2018, 09:55
 

ПАТ "Фармак" захищатиме своє ексклюзивне право на використання добре відомої назви лікарського засобу "Корвалол" у Верховному суді.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що Київський апеляційний господарський суд за апеляційною скаргою Фармацевтичної фірми "Дарниця" скасував рішення Апеляційної палати Мінекономрозвитку про визнання добре відомим позначення "Корвалол Corvalolum".

"Апеляційний суд допустив суттєві порушення норм матеріального і процесуального права, а також не забезпечив належного й об’єктивного судового розгляду й оцінку всіх доказів, що призвело до прийняття такого рішення і скасування рішення господарського суду м. Києва, яким у позові Фармацевтичній фірмі "Дарниця" було відмовлено повністю", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Також були відхилені клопотання як відповідача – Мінекономрозвитку, так і третьої особи – ПАТ "Фармак", що, на думку компанії, свідчить про упередженість судового розгляду в апеляційній інстанції.

Повідомляється, що знак "Корвалол Corvalolum" завжди використовувався лише ПАТ "Фармак". В Україні право використання назви "Корвалол" захищене з 1993 року. А 2004-го – вже було визнане добре відомим.

"Під час судового засідання судом було відмовлено в задоволенні клопотань, заявлених ПАТ "Фармак", суттєво порушено норми матеріального права, а також не було проведено належного оцінювання всіх доказів, що призвело в сукупності до прийняття, на мою думку, неправосудного рішення", – зазначив керівник юридичного департаменту ПАТ "Фармак" Дмитро Таранчук.

Наразі ПАТ "Фармак" планує оскаржити це рішення у Верховному суді.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: