"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Group DF Фірташа оскаржить рішення суду по ЗТМК

Вівторок, 10 липня 2018, 18:40
 

Group DF Дмитра Фірташа намір оскаржити рішення Господарського суду Запорізької області про розірвання договору Фонду держмайна України з компанією Tolexis Trading Limited про заснування ТОВ "Запорізький титаномагнієвий комбінат".

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Відзначається, що Group DF вважає таке рішення необґрунтованим і політично мотивованим.

"Компанія Tolexis Trading Limited направила значні ресурси на погашення боргів підприємства, через які комбінату загрожувала повна зупинка. Зокрема, тільки в Пенсійний фонд України було направлено понад 800 тисяч доларів на покриття боргів, накопичених ЗТМК за період, коли комбінат перебував у державній власності", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Як зазначається, після приходу нового засновника в особі компанії Tolexis Trading Limited ЗТМК почав працювати з прибутком, а держава вперше в історії комбінату почала щорічно отримувати дивіденди.

"Не дивлячись на кризу в країні, підприємство запустило масштабну програму модернізації, пройшло ряд міжнародних сертифікацій і почало продажі своєї продукції на китайський і європейські ринки", - відзначають в компанії.

За період з 2013 року підприємство отримало 480,4 млн гривень чистого прибутку, а державі було виплачено понад 135,6 млн гривень дивідендів.

"При цьому, сам засновник ЗТМК - компанія Tolexis Trading Limited прийняла рішення не виплачувати собі дивіденди, а направила їх на підтримку операційної діяльності підприємства", - підкреслюють в Group DF.

На сьогоднішній день ЗТМК залишається одним з найбільших платників податків та роботодавців Запоріжжя, забезпечуючи роботою понад 3,5 тисячі осіб. За період з 2013 року підприємство перерахувало 843,6 млн гривень податкових та інших обов'язкових платежів до бюджетів різних рівнів.

"Дестабілізація роботи комбінату через триваючі судові розгляди може привести до зупинки заводу, втрати робочих місць і зриву міжнародних контрактів", - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, Господарський суд Запорізької області задовольнив позов керівника САП Назара Холодницького і вирішив повернути майно "Запорізького титано-магнієвого комбінату" державі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: