Китайці створили безпілотний електрогірокар

Середа, 6 червня 2018, 15:50
 

Китайська компанія Beijing Lingyun Intelligent Technology з Пекіна розробила автономний двоколісний електромобіль Lingyun 1703 з системою балансування кузова.

Про це повідомляє Популярна Механіка.

Lingyun 1703 нагадує накритий обтічним кузовом мотоцикл: у нього всього два колеса, одне крісло всередині і двоє дверей, щоб забиратися в нього зліва чи справа - як зручніше.

Довжина гірокара становить три метри, ширина - всього метр.

Реклама:
 

Головна його особливість полягає в тому, що під єдиним кріслом встановлений гіроскоп, який і дозволяє електромобілю підтримувати горизонтальне положення.

Щоб Lingyun 1703 міг зберігати рівновагу і під час стоянки, інженери додатково обладнали його висувними колесами, які знаходяться під дверима.

Так як гірокар розрахований на автономне пересування, в його салоні немає традиційних органів управління: перед єдиним пасажиром встановлений лише екран розважальної системи.

Максимальна швидкість становить 100 км/год, запас ходу на одній зарядці - близько 100 кілометрів.

Творець китайського гірокара Чжу Лінь-Юн стверджує, що при його створенні він надихався концептом Ford Gyron 1961 року.

Якщо всі плани по залученню інвесторів будуть реалізовані (спочатку він знайшов 470 тисяч доларів, потім 10 мільйонів, тепер потрібно знайти ще 30 млн), Лінь-Юн сподівається організувати серійне виробництво Lingyun 1703 по ціні близько 15 тисяч доларів при обсязі випуску 5-10 тисяч машин в рік.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!