Польща пояснила Німеччині небезпеку від "Північного потоку—2"

Середа, 6 червня 2018, 11:37
 
Франк-Вальтер Штайнмайєр та Анджей Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда пояснив президенту Німеччини Франку-Вальтеру Штайнмайєру, чому Варшава виступає проти будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Про це йшлося на зустрічі двох лідерів у вівторок, повідомляє wnp.pl.

"Я ще раз висловив своє несхвалення стосовно проекту "Північний потік-2". Я також пояснив пану президенту, на чому ґрунтується наш опір цьому проекту та наша незгода, щоб цей газогін був реалізований", - зазначив після зустрічі Анджей Дуда.

Польський президент нагадав німецькому колезі, що мова йде про енергетичну безпеку частини Європи - України, Словаччини та, звичайно, Польщі, а також про економічні інтереси.

Реклама:

"На наш погляд, йдеться також про інтереси Європи в цілому, тому що нам не подобається ситуація, в якій є явне домінування російського постачальника - в основному тут йдеться про Газпром", - додав Дуда.

Як відомо, з кінця 2019 року газотранспортний коридор "Північний потік-2" повинен транспортувати близько 55 млрд кубометрів російського природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!