Золотовалютні резерви НБУ скоротилися на 1,6% через виплати за боргами

Вівторок, 5 червня 2018, 17:35
 

Міжнародні резерви України на 1 червня становили 18,12 мільярда доларів в еквіваленті, скоротившись в травні на 1,6% або на 301,4 мільйона доларів у зв'язку із здійсненням платежів за державним боргом.

Про це, за попередніми даними, повідомляє прес-служба регулятора.

Відзначається, що 455,1 млн доларів уряд і Нацбанк сплатили протягом травня на користь Міжнародного валютного фонду, а 214,4 млн доларів було направлено на платежі уряду з обслуговування і погашення державного боргу в інвалюті.

"Основним джерелом поповнення резервів в травні залишалася покупка Національним банком валюти на міжбанківському ринку завдяки високим цінам на товари українського експорту (метали, руду і зернові) на зовнішніх ринках, а також збільшення пропозиції валюти з боку банків, яким з початку квітня Нацбанк розширив можливості проводити власні операції з іноземною валютою на міжбанківському ринку", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Відзначається, що за підсумками травня Національний банк купив на міжбанківському ринку 181,2 млн доларів. Також в травні в резерви надійшло 272,3 млн доларів і 64,6 млн євро від розміщення урядом ОВДП, номінованих в іноземній валюті.

Крім того, на обсяг резервів вплинули переоцінка фінансових інструментів на суму 162,3 млн доларів.

Нагадаємо, міжнародні резерви України зросли за квітень на 1,3% і на початок травня становили 18,421 млрд доларів за попередніми даними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: