"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Індія готується скоротити імпорт нафти з Ірану — ЗМІ

Субота, 30 червня 2018, 10:00

Міністерство нафти Індії попросило нафтопереробників підготуватися до "різкого скорочення або припинення" імпорту іранської нафти з листопада.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела.

"Індія попросила нафтопереробників бути готовими до будь-якої можливої ситуації, оскільки ситуація все ще розвивається. Може бути як різке скорочення, так і повне припинення імпорту", - повідомило джерело.

Індія заявила, що не визнає односторонні обмеження, запроваджені Сполученими Штатами, а замість цього застосовує санкції ООН.

Реклама:

Проте, як повідомляють джерела, Індія, найбільший споживач іранської нафти після Китаю, буде змушена вжити заходів, щоб не стати економічно ізольованою від США.

За інформацією джерел в Міністерстві нафти Індії, у четвер відбулася зустріч з нафтопереробними заводами, на якій їм було запропоновано знайти альтернативи іранській нафті.

Як заявив міністр нафти Індії Дхармендра Прадхан, Індія буде відстоювати свої інтереси, приймаючи рішення про імпорт нафти.

Раніше повідомлялося, що офіційний Вашингтон вимагатиме від усіх закордонних споживачів сирої нафти припинити імпорт цієї продукції з Ірану з 4 листопада нинішнього року для забезпечення економічного тиску на Тегеран.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: