Маск звинуватив одного із співробітників Tesla в "саботажі"

Вівторок, 19 червня 2018, 14:00
 

Засновник і генеральний директор Tesla Ілон Маск повідомив в листі підлеглим, що один зі співробітників компанії займався "масштабним саботажем", а також незаконно розповсюджував конфіденційні комерційні відомості.

Про це повідомляють Ведомости з посиланням на телеканал CNBC.

У листі, який є в розпорядженні журналістів, Маск уточнює, що співробітник вносив зміни в код операційної системи на складальних машинах, а також передавав конфіденційні дані Tesla третій стороні. Ім'я співробітника не вказується.

За інформацією телеканалу, його допитали. Зараз Tesla з'ясовує, чи були у нього спільники, а також чи міг він вступити в змову з конкурентами.

Реклама:

"Повний масштаб його дій поки не ясний, однак те, в чому він уже зізнався, звучить досить погано", - наводить телеканал витяги з листа Маска.

За словами Маска, співробітник пояснив свої дії тим, що його не підвищували на посаді.

В іншому листі Маск повідомив також про недавню пожежу в складальному цеху Tesla. Через це виробництво електромобілів зупинилося на кілька годин. Він додав, що в цьому випадку мова може йти про випадковий інцидент, але закликав співробітників бути пильними.

Раніше Tesla оголосила про звільнення близько 9% співробітників, тобто понад 4000 чоловік. Таким чином Маск розраховує скоротити витрати бізнесу і зберегти рентабельність виробництва електромобілів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: