Зростання цін на газ: до Ради кличуть Коболєва й урядових енергетиків

Вівторок, 19 червня 2018, 11:27
 

Фракції "Батьківщина" та РПЛ вимагають звітів у Верховній Раді голови "Нафтогазу" Андрія Коболєва та енергетичного блоку Кабміну через зростання тарифів на газ.

Зокрема, заступник голови "Батьківщини" Сергій Соболєв заявив з трибуни парламенту: "Ми вимагаємо як фракція "Батьківщина" негайно внести в порядок денний цього тижня питання звіту енергетичного блоку уряду і особисто пана Коболєва в парламенті стосовно фактичного розвалу енергетичної галузі України!"

Він пояснив, що до такого колапсу призводить підняття тарифів на газ.

Окрім цін на блакитне паливо, за словами депутата, енергетики мають відзвітувати про "оборудки, які відбуваються з необлікованим газом після схеми так званої субсидії для населення".

Реклама:

"Де фактично мільярди кубів газу ідуть в кишені газовим олігархам, і нічого з цього не має держава у вигляді реальних виплат по цих тарифах", - додав він.

Також Соболєв хоче почути пояснення урядовців і "Нафтогазу" щодо інформації про нібито намір продати держкомпанію "Укргазвидобування".

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко запросив на звіти до Ради того ж Коболєва, міністра палива та енергетики Ігоря Насалика, а також прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Він хоче дізнатися, чому уряд планує підвищити ціни на газ "до 11 тисяч гривень за тисячу кубометрів".

Як повідомлялося, зараз ціна на газ для населення становить 6958 грн за тисячу кубометрів. Від підвищення їх утримують спеціальні зобов'язання "Нафтогазу" з продажу природного газу для потреб населення і теплокомуненерго за зниженою ціною.

Кабінет міністрів періодично продовжує дію цих зобов'язань. Останній раз це сталося наприкінці травня – тариф лишили незмінним до кінця липня 2018 року.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!