"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрзалізниця" закриє десятки зернових станцій

П'ятниця, 15 червня 2018, 16:55
 

ПАТ "Укрзалізниця" разом з Європейською бізнес асоціацією і основними учасниками аграрного бізнесу визначили шляхи оптимізації структури логістики зернових вантажів.

Про це повідомив в.о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов, передає "Інтерфакс-Україна".

"З огляду на думку всіх учасників ринку, з 177 станцій по навантаженню зерна, діяльність яких, на думку фахівців "Укрзалізниці", доцільно оптимізувати шляхом їх реструктуризації, санації, тимчасового або повного закриття для вантажних операцій, в переліку залишилося 99 станцій", - сказав він.

Зокрема, повністю будуть закриті 27 станцій для вантажної роботи, 41 станція буде закрита для вантажної роботи з липня по грудень 2018 року з подальшим відновленням, за умови наявності заявок на середньоденні завантаження/розвантаження п'яти вагонів на добу на термін не менше трьох місяців.

Реклама:

Крім того, 24 станції будуть закриті для вантажної роботи з липня по грудень 2018 року з подальшим відновленням за умови наявності заявок на середньоденну завантаження/розвантаження 10 вагонів на добу на термін не менше шести місяців. Також семи станціям, які мають негативний фінансовий результат, пропонується надати можливість протягом декількох місяців збільшити кількість середньоденного завантаження вагонів і вийти на беззбиткову діяльність.

Як уточнив Кравцов, робота виключених станцій буде додатково проаналізовано і в разі зміни показників їх діяльності, вони будуть представлені на процедуру реорганізації.

На його думку, прийняте рішення збільшить обсяги перевезень і буде сприяти інвестуванню в модернізацію потужностей зі зберігання зернових.

Нагадаємо, ПАТ "Укрзалізниця" з 8 червня припинила всі операції з вагонами близько 60 російських компаній, що підпали під санкції, згідно з раніше оприлюдненим списком РНБО.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!