Український стартап Feel VR зібрав півмільйона доларів на Kickstarter

Середа, 13 червня 2018, 14:45
 

Український стартап Feel VR зібрав на Kickstarter більш півмільйона доларів замість необхідних 60 тисяч на виробництво ігрового керма і педалей.

Про це йдеться в статті на AIN.ua.

Відзначається, що це рекордний показник для українських проектів.

Особливість пристроїв Feel VR полягає в їх надчутливості та невисокій ціні в порівнянні з аналогами.

Реклама:

Кермо оснащене технологією Direct Drive, яка значно збільшує його точність і чуйність. Пристрої з Direct Drive зазвичай використовують в професійних цілях, ціна такого обладнання може досягати кілька тисяч доларів. Комплект Feel VR обійдеться в 600 доларів.

Основна частина залучених коштів піде на виробництво, частина - на оплату роботи підрядників, які брали участь в реалізації кампанії, а також на розширення команди.

У стартапі відзначають, що спочатку планували залучити близько 300 тисяч доларів.

 "Передбачити підсумкові збори було складно, але ми прагнули до цієї суми. І тільки в перші кілька годин кампанії стало зрозуміло, що з прогнозами в цілому не помилилися. Результатом задоволені, він перевершив наші очікування майже в два рази ", - коментує CEO Feel VR Олексій Гнатієнко.

Поставки пристроїв заплановані на листопад 2018 року.

Зараз в стартапі вирішують, де організувати виробництво - в Україні чи Китаї.

"З плюсів України - знайомі підрядники, процес. Але доставка в Україну дуже дорога, плюс до всього, є корупційні ризики, не налагоджена система", - коментують в стартапі.

Раніше ми розповідали, що Feel VR вивів на Kickstarter свої ігрові пристрої - кермо і педалі - і зібрав потрібні 60 тисяч доларів за годину.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: