Великий банк відмовився від строкових депозитів населення

Середа, 13 червня 2018, 10:12
 

ПАТ "Укрсоцбанк" відмовляється від залучення строкових депозитів фізичних осіб.

На сайті банку видалено опис всіх депозитних продуктів, передає FinClub.

Банк зберіг тільки накопичувальний депозит "Ощадний+", який дозволяє поповнення і зняття коштів з рахунку в будь-який час, тобто є вкладом на вимогу. За цим безстроковим вкладом банк платить 8% річних в гривні, 0,2% - в доларах США і 0,01% в євро.

Як зазначає видання, повна відмова від депозитів викликана інтеграцією "Укрсоцбанку" і "Альфа-Банку".

Реклама:

Клієнтам "Укрсоцбанку", які хочуть і далі розміщувати кошти на строкових вкладах з високим відсотком, доведеться перевести гроші в "Альфа-Банк" або в інший банк.

При цьому вклад "Ощадний+" ідентичний умовам продукту "Прибутковий сейф", який активується до карт "Альфа-Банку" і не позиціонується як депозит.

Відкриті раніше вклади в "Укрсоцбанку" залишаються активними до завершення терміну вкладу. За ними максимальна ставка становила 15% в гривні.

На 1 травня 2018 року в "Укрсоцбанку" було 8,57 млрд грн коштів фізосіб. З них тільки 3,19 млрд грн знаходилося на поточних рахунках на вимогу. Строкових депозитів населення в банку на 5,37 млрд грн.

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет дозволив власнику "Альфа-Банку" ABH Holdings S.A. купити "Укрсоцбанк".

Власниками ABH Holdings SA є народжений у Львові Михайло Фрідман - 36,47% і народжений в Києві Герман Хан - 23,27%, що є в даний час громадянами Ізраїлю і проживають в Лондоні, а також Олексій Кузмичев - 18,12%, Петро Авен -13,76%, Андрій Косогов - 4,08% (всі - громадяни РФ, які проживають в Москві), а також The Mark Foundation for Cancer Research - 4,3%.

Нагадаємо, в жовтні минулого року "Альфа-Груп" завершила операцію з придбання"Укрсоцбанку".

Рекомендуємо почитати: Новий СЕО Альфа-банку: У мене є сувенір - це найменший камінь, який кинули у наше відділення

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: