"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Інфляція в Венесуелі в травні перевищила 24500%

Вівторок, 12 червня 2018, 12:00
 

Рівень інфляції у Венесуелі в травні 2018 року перевищив 24500% в річному численні, а ціни щодня росли на 2,4%.

Про це повідомив глава комітету з фінансів Національної асамблеї Рафаель Гусман, передає ТАСС.

Однопалатний парламент країни знаходиться під контролем політичних опонентів уряду на чолі з президентом Ніколасом Мадуро.

"У травні гіперінфляція в Венесуелі становила 110,1%, накопичена - 1995,2%, в річному вираженні - 24571%. Ці дані показують, що не було зроблено нічого, щоб зупинити гіперінфляцію, і поки вони (уряд Мадуро - ЕП) шукають способи зберегти владу, вони руйнують життя венесуельців ", - сказав Гусман

Реклама:

Офіційні дані про зростання цін у Венесуелі не публікуються вже кілька років.

Уряд в другій половині квітня в черговий раз підняв мінімальну зарплату. З урахуванням коштів, що виділяються на придбання продовольчих товарів, мінімальний гарантований дохід працюючого громадянина становив 2,55 млн боліварів.

У той же час, згідно з підрахунками експертів з неурядових організацій, вартість продуктового набору на місяць для сім'ї з трьох осіб становила 120 млн боліварів.

Важке становище в країні змушує багатьох громадян Боліваріанської Республіки емігрувати. Тільки на території сусідньої Колумбії знаходяться більше 800 тис. венесуельців.

Як відомо, Венесуела переживає важку економічну кризу, яка характеризується величезною інфляцією, нестачею продуктів і ліків, постійними відключеннями води і електрики.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: