SpaceX планує побудувати власний центр запуску ракет

Понеділок, 11 червня 2018, 17:55
 

Компанія SpaceX має намір звести власний центр для збирання і запуску ракет на території Космічного центру імені Кеннеді у Флориді.

Про це повідомляє Florida Today.

SpaceX планує звести ангар площею понад 12 тисяч квадратних метрів, де відновлюватимуться прискорювачі та верхні ступені ракет для повторного використання, а також збиратимуться та готуватимуться до запусків ракети.

Також передбачені власна стоянка на 200 автомобілів, приміщення служби безпеки та "Сад ракет", аналогічний розташованому неподалік майданчику, де виставлені зразки ракет NASA.

Реклама:

До того ж, на території спорудять 90-метрову вежу, де розташується Центр контролю та управління запусками, а також VIP-зона для почесних гостей.

Там же знаходитимуться інженерні приміщення та конференц-зали.

У повідомлені йдеться, що керівництво Космічного центру зацікавилося цим проектом, адже він повністю відповідає планам перетворити його на космодром, що обслуговує не тільки NASA, але й низку комерційних клієнтів, як це роблять аеропорти.

Втім, пропозиції SpaceX ще мають пройти публічне обговорення.

У 2018 році SpaceX планує здійснити 30 космічних стартів — таку кількість стартів на рік не проводила навіть жодна країна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: