Міністр розповів, скільки власників "елітної нерухомості" отримали субсидії

Неділя, 6 травня 2018, 14:20
 

Минулого опалювального сезону було оформлено 1 мільйон житлових субсидій для громадян з високим рівнем матеріального забезпечення або з тіньовими доходами.

Такі дані повідомили у Міністерстві соціальної політики.

Зокрема, за даними міністерства, субсидіями скористалися 23,4 тис. домогосподарств у будинках площею більше 200 кв. м, а також 28,5 тис. домогосподарств у квартирах площею більше 120 кв. м.

Крім того, субсидії оформили ще 925 тис. домогосподарств, до складу яких входили особи, які декларували повну відсутність доходів.

Реклама:

Як зазначив міністр Андрій Рева, ситуація, коли платники податків утримують таких субсидіантів, є несправедливою та неприйнятною.

"Метою прийняття 329-ої постанови Кабінету Міністрів є мотивація населення легалізувати свої трудові відносини, зробити систему призначення субсидій адресною та здійснити верифікацію для можливості впровадження монетизації програми житлових субсидій", – заявив Рева.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів вніс зміни до програми призначення субсидій: з наступного опалювального сезону розраховувати на субсидію не зможуть ті, хто приховує статки, має великі будинки чи квартири або має тіньову зайнятість.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: