"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кличко попередив "героїв парковки" про високі штрафи

Четвер, 31 травня 2018, 18:20
 

У вересні набуває чинності новий закон щодо реформування сфери паркування транспортних засобів, який допоможе впорядкувати трафік на вулицях Києва.

Про це столичний мер Віталій Кличко заявив в ефірі одного з телеканалів, інформує його прес-служба.

За словами Кличка, багато паркінгів у Києві стоять порожні, бо більшість водіїв керується логікою: чому я повинен платити, коли можу залишити свою автівку де завгодно і мені за це нічого не буде.

За словами градоначальника, відсутність відповідальності за хаотичне паркування на вулицях міст призвела до критичної ситуації на дорогах.

Реклама:

"Зараз неправильно припарковані авто в багатьох місцях займають по дві смуги руху. Від цього – пробки на дорогах. Від цього – проблеми з трафіком. Водії не хочуть платити за парковку і кидають свої авто де завгодно. У вересні вступає закон в силу. І можу казати тільки одне: залишати свої авто в місцях, де це заборонено, буде достатньо дорого", – заявив Кличко.

На думку мера Києва, нові правила паркування змусять водіїв дотримуватися правил дорожнього руху, зокрема, паркуватися в належних місцях.

Крім того, переконаний мер, ухвалення закону про паркування дозволить залучити інвестиції в будівництво нових паркінгів, в тому числі – перехоплюючих – на околицях міст, та наповнювати місцеві бюджети.

Нагадаємо, 27 вересня 2018 року набуде чинності Закон про реформування сфери паркування транспортних засобів, зміну правил паркування та евакуації.

Детальніше про нововведення рекомендуємо прочитати за посиланням.

Читайте також: Депутати проти стихійних парковок. До чого слід готуватись водіям

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: