Іноземців приваблює українська нерухомість — дослідження

Вівторок, 29 травня 2018, 12:45
 

Привабливість українського ринку нерухомості для іноземних інвесторів зростає в зв'язку зі зменшенням кількості якісних активів, доступних для інвестування в країнах Європи.

Про це повідомила консалтингова компанія Cushman&Wakefield, передає "Інтерфакс-Україна".

"Звуження кола інвестиційних можливостей на зрілих європейських ринках створює потенціал для зростання інтересу до периферійних ринків Європи. Ми вже бачимо інвестиційну зацікавленість країнами, які є нашими близькими сусідами (Румунія, Угорщина, Словаччина, а також Болгарія, Хорватія, Сербія). Україна має шанс залучити потенційних інвесторів на свій ринок", - цитується в повідомленні компанії керівник відділу ринків капіталу Cushman&Wakefield в Україні Володимир Мисак.

За його словами, ринок нерухомості України є недооціненим: можливість зростання оренди є у всіх сегментах комерційної нерухомості (офіси, склади, торгова нерухомість), а ставки капіталізації створюють привабливу прибутковість для інвесторів.

Реклама:

"Ставки капіталізації для преміальних активів в офісній нерухомості становлять 12%, для торгової нерухомості - 12,5%, і 12,5% -13% для логістики", - зазначив експерт.

За даними Cushman&Wakefield, в IV кварталі 2017 року європейський ринок залучив рекордний обсяг інвестицій в розмірі 112 млрд євро, після чого активи кращої якості по всій Європі стають все більш дефіцитними.

"Це призвело до того, що перші три місяці цього року були найменш активним кварталом за період з 2014 року з точки зору розміру інвестицій в сумі 49 млрд євро", - йдеться в повідомленні компанії.

За прогнозами Cushman&Wakefield, прибутковість інвестицій в нерухомість в 2018 році знизиться для окремих ринків Європи, оскільки обсяг капіталу допомагає підтримувати конкуренцію за якісні активи.

У той же час, за даними компанії, висока прибутковість державних облігацій в майбутньому знизить привабливість інвестування в нерухомість.

Cushman&Wakefield є консультантом у сфері комерційної нерухомості з річним доходом 6 млрд доларів. Працює в більш ніж 70 країнах світу, кількість співробітників становить 45 тис осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!