"Укрзалізниця" закупила у фірми Ахметова рейки на 1,7 мільярда

П'ятниця, 25 травня 2018, 16:45

Філія "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" за результатами тендерів уклала дві угоди з ТОВ "Метінвест-СМЦ" про закупівлю сталі на загальну суму 1,69 мільярда гривень.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на дані в системі "Прозорро".

Згідно з умовами тендеру, в цьому році фірма Ріната Ахметова поставить 52 тис тонн рейок довжиною 25 м із загартованої поверхнею кочення по 29 тис грн за тонну, а також 543 тонни рейок довжиною 25 м з загартованими поверхнею кочення і бічними гранями головки для криволінійних ділянок шляху по 30,55 тис грн за тонну.

Крім того, переможець тендеру поставить підкладки роздільного скріплення, підкладки роздільного скріплення і рейкові накладки.

Реклама:

Такі рейки з загартованими поверхнею кочення і бічними гранями головки виробляє ПАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь".

В кінці 2017 року "ЦОП" замовляв їх у "Метінвест-СМЦ" по 27,2-27,62 тис грн за тонну, що на 11% дешевше нинішньої тендерної ціни.

На стільки ж порівняно з листопадом 2017 року подорожчали рейки з загартованої поверхнею кочення.

З грудня 2017 року ціна сталі на Лондонській біржі виросла на 13% - з 310 доларів до 351 долара за тонну.

Сума угод всього на 0,007% нижча загальної очікуваної вартості закупівлі в 1,69 млрд грн.

Єдиним конкурентом переможця торгів було дніпровське ТОВ "Металлоцентр Комекс" Олексія Буряка на чолі з В'ячеславом Рябчуном, причому ніхто не знижував ціни в ході аукціонів.

Фірма вийшла на тендери залізниці з продукцією заводу "Азовсталь", що належить тій же самій групі "Метінвест" Ріната Ахметова, з якою "Комекс" і "конкурував" на тендері.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: