Порошенко підтримав ввезення іномарок за спрощеною схемою

Вівторок, 22 травня 2018, 10:05
 

Президент Петро Порошенко підписав закон про скасування перевірки відповідності транспортних засобів екологічним нормам при їх ввезенні в Україну.

Про це свідчить інформація на сторінці законопроекту №5470-д на сайті Верховної Ради.

Закон повернуто з підписом глави держави 21 травня.

Згідно зі змінами, в ст. 2 Закону України "Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів" слова "пропуск на митну територію України" замінено словами "митне оформлення".

Реклама:

Це скасовує необхідність мати сертифікат підтвердження відповідності екологічним стандартам, який потрібно було пред'являти при ввезенні автомобіля в країну і при держреєстрації.

Однак, такий сертифікат все одно потрібно надати на внутрішній митниці при митному оформленні автомобіля.

Закон був прийнятий з урахуванням внесеної головою комітету з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною поправки, якою від необхідності відповідати стандартам звільнені автомобілі швидкої медичної допомоги, спецавтомобілі та пересувні медклініки, що ввозяться в Україну як гуманітарна допомога.

Нагадаємо, Верховна Рада внесла зміни в закон "Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів", спростивши таким чином ввезення та реєстрацію імпортних автомобілів в лютому 2018 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!