Український експорт до ЄС у першому кварталі зріс на 22%

Неділя, 20 травня 2018, 11:00

Темпи зростання українського експорту в країни Європейського союзу у першому кварталі поточного року збільшилися на 22%.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на урочистих заходах у Вінниці з нагоди святкування Дня Європи, передає Укрінформ.

"Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі відкрила двері в Європу для українських виробників. У 2017 році темпи зростання українського експорту в Європу становили майже 30 відсотків. За перший квартал цього року - ще 22 відсотки", - сказав Порошенко.

У цьому контексті він нагадав, як дехто лякав, що коли країна-агресор Росія закриє свої ринки для українських виробників, Україна стане на коліна, а потім розколеться.

Реклама:

"Сьогодні обсяг постачання товарів у Польщу майже дорівнює Росії. Ми рішуче повертаємося в Європу, до європейської родини народів, бо Україна завжди там була", - наголосив глава держави.

Нагадаємо, в першому кварталі 2018 року експорт українських товарів зріс на 10,3%, досягнувши 11,4 млн долларов. Одночасно імпорт товарів в Україну зріс на 13,2%, склавши 12,6 млн долларов.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!