"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німецький суд дозволив містам забороняти дизельні авто

П'ятниця, 18 травня 2018, 19:08
 

Німецькі міста мають право негайно забороняти старі дизельні автомобілі, щоб привести рівень забруднення повітря до норм Європейського Союзу.

Таке рішення ухвалив Вищий адміністративний суд Німеччини, повідомляє Reuters.

У лютому суд Лейпцигу дозволив німецьким містам забороняти проїзд автомобілям з дизельними двигунами, незважаючи на жорстке лобіювання проти заборон з боку автовиробників.

У сьогоднішньому рішенні суд заявив, що не повинно бути пільгових періодів для заборони.

Реклама:

"Такі обмеження, за своєю інтенсивністю, не виходять за межі інших схожих забороно заборон, які виправдовуються вимогами дорожнього законодавства, які автомобілісти завжди повинні враховувати і які вони в принципі повинні приймати", - йдеться у рішенні.

Негайна заборона на рух на великих дорогах або ділянках дороги може вплинути на всі моделі, за винятком тих, що відповідають останнім стандартам на викиди Євро-6.

Для більш широких міських районів, що охоплюють безліч основних доріг та бічних вулиць, суд рекомендував поетапне запровадження заборон, починаючи зі старих автомобілів, що відповідають стандартам викидів Євро-4.

Друге за чисельністю німецьке місто Гамбурзі цього тижня вже почало розміщувати знаки, які забороняють проїзд старих дизельних автомобілів, а місцева влада очікує, що обмеження почнуть діяти наприкінці цього місяця.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: