Кияни вимагають переглянути проект реконструкції Шулявського моста

Четвер, 17 травня 2018, 20:50 -

Петиція з пропозицією провести архітектурний конкурс на краще проектне рішення будівництва Шулявського шляхопроводу набрала 10 тисяч голосів.

Про це свідчать дані на сайті петицій Київради.

Автор петиції вказує, що київська міськадміністрація заявила про намір здійснити реконструкцію Шулявського мосту за схемою неповного "чотирилисника".

Проект неповного
Проект неповного "чотирилисника" Київдормістпроекту

На думку автора, "чотирилисник" є застарілим типом транспортної розв'язки і реалізація такого проекту не призведе до поліпшення транспортної ситуації в місті.

Реклама:

В якості альтернативи пропонується трирівнева розв'язка з реверсивним розподільним кільцем.

 
Трирівнева розв'язка з реверсивним розподільним кільцем

"Некомпетентність і службові зловживання окремих співробітників КМДА призвели до виходу процесу проектування трирівневої розв'язки за межі правового поля", - йдеться в тексті петиції.

17 травня під стінами КМДА відбувся мітинг представників громадських організацій на підтримку альтернативного проекту реконструкції Шулявського шляхопроводу.

Київський міський голова Віталій Кличко обговорив з учасниками мітингу питання перегляду проекту реконструкції Шулявського шляхопроводу.

Автор трирівневої розв'язки Віктор Петрук заявив, що його проекту не дають пройти державну експертизу техніко-економічного обґрунтування.

За результатами зустрічі Кличко попросив до кінця місяця організувати експертний розгляд проектів розв'язки за участю незалежних фахівців.

Нагадаємо, початково затверджений проект розв’язки на Шулявці збираються будувати 17 місяців, на цей час буде "розірвано" сполучення громадського транспорту з центром міста.

Будівництво повинні були почати з 1 травня 2018 року, але відклали старт робіт на місяць, до 1 червня.

Олександр Колесніченко, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: