"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні почала роботу технічна місія МВФ

Середа, 16 травня 2018, 19:47

В Україні з 16 по 22 травня працюватиме технічна місія Міжнародного валютного фонду, яка відвідає Нацкомісію з цінних паперів та фондового ринку для вивчення стану ринку управління активами в країні.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Нацкомісії, за інформацією якої до складу групи увійдуть експерти департаменту монетарної політики і ринків капіталу МВФ Ейя Холтінен і Річард Стобо.

Відзначається, що представники Фонду вивчатимуть законодавчу і нормативну базу, а також проведуть низку зустрічей з представниками ринку управління активами, саморегульованими організаціями та органами державної влади України.

У НКЦПФР нагадали, що за підсумками трьох технічних місій за її участі протягом 2015-2016 років були розширені повноваження комісії, запроваджені самофінансування і методи боротьби зі зловживаннями на фондовому ринку, а також розкриття інформації емітентами.

Реклама:

Як повідомлялося, поточна програма України та МВФ обсягом 17,5 млрд доларів, з яких Україна отримала 8,7 млрд доларів у зв'язку з повільним впровадженням узгоджених реформ, закінчується навесні 2019 року.

У 2018 році Національний банк і Міністерство фінансів розраховують отримати 1,9 млрд доларів від МВФ.

Для продовження співпраці з Фондом Верховна Рада має ухвалити закон про створення Антикорупційного суду відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії, а уряд - привести ціни на газ до імпортного паритету і забезпечити механізм їх автоматичного регулювання зі зміною цінової кон'юнктури.

Читайте також: Страшний антикорупційний суд. Чому Україна свариться з Заходом

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!