У МВФ назвали 8 ключових реформ для зростання української економіки

Вівторок, 15 травня 2018, 16:10
Йоста Люнгман
Йоста Люнгман
Фото мінфіну

Для забезпечення стійкого економічного зростання Україна почала впроваджувати і продовжує працювати над вісьмома ключовими структурними реформами.

Про це сказав постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман під час своєї відкритої лекції для студентів Тернопільського національного економічного університету, передає Укрінформ.

За його словами, серед таких реформ - реструктуризація центробанку, очищення фінансового сектора, перебудова системи управління державними фінансами та податковою адміністрацією, реформа пенсійного забезпечення та енергетичного сектора, приватизація, боротьба з корупцією, а також відкриття ринку землі.

Об'єднує всі ці реформи необхідність мати міцний інституційний грунт для їх реалізації.

Реклама:

Тому особливу увагу під час лекції представник МВФ звернув на інституційну економіку, закликавши майбутніх економістів глибше опановувати цю професію.

"Значення міцних і ефективних урядових інституцій є ключовим для забезпечення ґрунтовного економічного зростання, що доведено авторитетними економічними дослідженнями", - сказав Люнгман.

Як повідомлялося, Україна і МВФ продовжують переговори щодо приїзду місії МВФ до Києва для подальшої співпраці в рамках програми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: