Ціни на нафту оновлюють максимуми за 3,5 роки

Вівторок, 15 травня 2018, 09:44

Ціни на нафту еталонних марок в ході торгів у вівторок оновлюють максимуми за 3,5 роки на тлі зіткнень на Близькому Сході і позитивного щомісячного звіту ОПЕК.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Тим часом спред між Brent і WTI знову почав збільшуватися.

Липневий ф'ючерс на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:11 подорожчав на 0,05 долара (0,06%) - до 78,28 долара за барель.

Реклама:

Вартість WTI з поставкою в липні на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на 0,03 долара (0,04%) - до 70,98 долара за барель.

За підсумками торгів у понеділок Brent піднялася на 1,11 долара (1,44%) - до 78,23 долара за барель, WTI додала в ціні 0,26 долара (0,37%) і досягла позначки 70,96 долара за барель.

Кілька десятків палестинців загинули в результаті зіткнень з ізраїльською армією на кордоні сектора Газа в понеділок, в день відкриття посольства США в Єрусалимі.

Сотні людей отримали поранення. Палестина звинуватила армію Ізраїлю в застосуванні бойової зброї для придушення мирної акції протесту.

Однак прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав дії військових самозахистом від радикального угруповання ХАМАС, яке контролює Газу і ставить собі за мету знищення Ізраїлю.

"Зіткнення в Ізраїлі погіршили настрої ринку в зв'язку з геополітичними ризиками на Близькому Сході, незважаючи на те, що ці події не зроблять безпосереднього впливу на попит і пропозицію нафти", - зазначив старший аналітик Sumitomo Corporation Global Research Co. Мікіко Тате.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!