Xerox відмовилася від об'єднання з Fujifilm через претензії акціонерів

Понеділок, 14 травня 2018, 18:00
 

Американська компанія Xerox відмовилася від угоди по об'єднанню з японською корпорацією Fujifilm, про яку сторони оголосили в січні 2018 року.

Про це повідомляє vc.ru.

Рішення відмовитися від угоди було прийнято після укладення договору про врегулювання претензій з інвесторами Карлом Айканом і Дарвіном Дісоном, які разом володіють 13% Xerox. Вони виступали проти об'єднання з Fujifilm і намагалися оскаржити його в судовому порядку.

В рамках угоди з інвесторами генеральний директор Xerox Джефф Джейкобсон, який курирував угоду з Fujifilm, піде у відставку.

Реклама:

Компанію також покинуть п'ять членів ради директорів. Новим гендиректором стане виходець з IBM і HP Enterprises Джон Вісентін. Раду директорів очолить гендиректор Icahn Enterprises Кіт Коцца.

Представники Fujifilm заявили, що оскаржать "одностороннє рішення" Xerox про розірвання угоди. Компанія розглядає всі можливі законні варіанти, в тому числі звернення до суду з позовом про відшкодування збитків.

Нагадаємо, початкові домовленості передбачали, що Xerox стане частиною спільного з Fujifilm підприємства - Fuji Xerox. У Fujifilm буде 50,1% об'єднаної компанії, акціонери Xerox, в свою чергу, збережуть 49,9% акцій. Сума угоди могла становити 6,1 млрд доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!