Bloomberg: Щохвилини Tesla "спалює" 6,5 тисяч доларів. Скоро гроші можуть закінчитися

Понеділок, 30 квітня 2018, 10:03
 

Існує реальна небезпека, що без додаткового фінансування у компанії Tesla в 2018 році можуть закінчитися гроші.

Про це пише Bloomberg.

За підрахунками видання, щохвилини Tesla "спалює" понад 6,5 тисячі доларів.

Вільний грошовий потік - сума грошових коштів, що генеруються компанією після вирахування капітальних витрат, була негативною протягом п'яти останніх кварталів.

Реклама:

"Це буде ключовий показник, на який слід звернути увагу, після публікації Тесла своїх фінансових результатів (2 травня - ЕП)", - пише видання.

"Свій внесок у фінансові труднощі Tesla, ймовірно, зробила триваюча кампанія з найму співробітників на роботу. Компанія нарощує кількість співробітників рекордними темпами. Так, за 2017 рік їх кількість зросла більш ніж удвічі", - повідомляє Bloomberg.

З 2014 року по 2017 рік кількість робочих Tesla зросла більш ніж в три рази, а дохід на одного співробітника залишився на колишньому рівні.

При цьому наголошується, що General Motors Co. і Ford Motor Co. приносять приблизно в 2,5 рази більше доходу на одного співробітника.

Раніше повідомлялося, що капіталізація Tesla за місяць скоротилася на 14,65 млрд доларів на фоні зростаючої стурбованості інвесторів щодо нестачі готівки у компанії, а також через скандал з аварією її електрокара.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: