В ЄС працівникам дадуть доступ до листування роботодавця

П'ятниця, 27 квітня 2018, 11:35
 

Згідно з новими правилами регулювання конфіденційних даних (GDPR), які вводяться на території ЄС з 25 травня, співробітники можуть вимагати від роботодавця всі дані про себе, в тому числі інформацію з особистого листування.

Про це повідомляє The Guardian.

Після запиту співробітника у керівництва компанії буде 30 днів на збір всієї інформації, в тому числі електронних листів, інтерв'ю зі співбесіди, даних про зарплату і навіть кадрів з записів відеоспостереження.

Відзначається, що це може коштувати компаніям десятки тисяч євро, оскільки це дуже, дуже ресурсномісткий процес.

Реклама:

Згідно з новими правилами, компанія не має права на запит однієї людини включати дані, що зачіпають особисту інформацію іншої особи. Всі записи повинні бути відфільтровані та відредаговані.

Передбачається, що нововведення допоможуть у вирішенні трудових конфліктів на роботі. Завдяки новим правилам, наприклад, буде регламентовано питання збору даних для судового розгляду. Однак немає причин, за якими будь-який співробітник, який навіть не планує судитися з начальством, не може затребувати ці дані про себе.

Нагадаємо, месенджер WhatsApp підвищить мінімальний вік своїх користувачів з 13 до 16 років, щоб відповідати новим правилам захисту даних ЄС (GDPR).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!