"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Мотор Січ" хотіли зруйнувати - Служба безпеки

Вівторок, 24 квітня 2018, 10:05

Служба безпеки України у вівторок провела обшуки у компанії "Мотор Січ" у зв'язку з підозрою у підготовці до диверсії.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Так, Службою безпеки розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 та ст. 113 (диверсія) за фактом підготовки до вчинення дій, спрямованих на ослаблення держави через руйнування стратегічного підприємства "Мотор Січ".

За наявними у СБУ даними, представники іноземної компанії розбудовують сучасний завод із виробництва авіадвигунів, на який планується перенести українське виробництво та передати технології.

Реклама:

"Для реалізації цих намірів, всупереч українському законодавству, іноземцями здійснено опосередковану концентрацію контрольного пакета акцій "Мотор Січі", який наразі оформлено на шість офшорних компаній та фізичну особу", - йдеться у повідомленні.

Співробітниками спецслужби встановлено, що продаж контрольного пакету акцій "Мотор Січі" здійснювався на адресу фізичних осіб та компаній нерезидентів в обсягах менш ніж по 10%, у зв’язку з чим існують підозри про намагання зацікавлених осіб приховати власників істотної участі та реальних бенефіціарних власників покупців акцій.

"На даний час представники компанії-нерезидента мають намір протиправно сконцентрувати придбаний пакет акцій, що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства та отримати повний контроль над його діяльністю у сфері військових оборонних замовлень, що підтверджується матеріалами справи", - заявили в СБУ.

Як наголошується, в рамках вказаного кримінального провадження у 2017 році, згідно з отриманою ухвалою суду, було накладено арешт на пакет акцій "Мотор Січі" у 56%.

"З метою отримання додаткових доказів у кримінальному провадженні співробітники СБУ 23 квітня провели санкціоновані обшуки в адміністративних приміщеннях заводоуправління, відділу цінних паперів ПАТ "Мотор Січ" та місцями проживання окремих фізичних осіб", - наголосили у прес-службі.

Нагадаємо, в понеділок Служба безпеки проводила обшуки на публічному акціонерному товаристві "Мотор Січ" в Запоріжжі. Обшуки проводилися у зв'язку з підозрою у підготовці до диверсії.

Власник 14,99% акцій підприємства В’ячеслав Богуслаєв раніше розповів як працює завод на окупованій території.

В липні 2017 року на заводі пройшли обшуки через розтрати.

Тоді на об’єктах підприємства і у ключових осіб провели обшуки.

"Мотор Січ" – підприємство у Запоріжжі, яке розробляє, виробляє, ремонтує та обслуговує авіаційні газотурбінні двигуни для літаків та вертольотів, а також промислові газотурбінні установки.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: