Визначено фінансового генія 2017 р.

Понеділок, 23 квітня 2018, 12:45

ПриватБанк підбив підсумки всеукраїнської олімпіади "Фінансовий геній". 4 тис. учасників боролися за приз у 50 тис. грн на навчання.

20 квітня в Києві відбулося урочисте нагородження переможців всеукраїнської олімпіади "Фінансовий геній". "Фінансовий геній" – це економічна олімпіада для школярів, що проводиться в рамках національної освітньої програми ПриватБанку "ЮніорБанк". Сьогодні програма "ЮніорБанк" налічує понад 600 тис. учасників. Олімпіада дозволяє дітям отримувати передові знання з економіки та фінансів в ігровій формі. Головний приз олімпіади – 50 тис. гривень на оплату навчання.

 

Нагородження переможців проводилося в трьох вікових категоріях: 6-10 років, 11-13 років та 14-17 років. У 2018 р. кількість учасників конкурсу досягла 4 тис. осіб. "Фінансовий геній" об'єднав дітей з усієї України. За результатами дистанційного виконання учасниками завдань з економіки та фінансів були відібрані фіналісти, які приїхали до Києва змагатися за головний приз.

Володарем титулу "Головний фінансовий геній Україна" став шістнадцятирічний Володимир Корж з міста Шостка. "У своєму проекті для конкурсу я запропонував створити мобільне банківське відділення для сільської місцевості, оскільки сільське населення має досить обмежений доступ до послуг банку. Через відсутність відділень вони практично відрізані від банківської сфери. Крім цього, я запропонував інтегрувати різного роду державні бази даних з банківською інформацією, з метою з створення ексклюзивного сервісу для клієнтів банку. За допомогою банку можна буде без проблем записатися в чергу до лікаря або перевірити історію автомобіля в базі даних поліції", - розповів про свій проект Володимир Корж.

Реклама:

Під час нагородження маленькі учасники олімпіади представили власні проекти на тему "Банк майбутнього". Тут можна було почути ідеї про віртуальних помічників, сканери, чіпи для розрахунків і списання коштів, а також проекти повної відмови від паперових грошей і пластикових карток на користь віртуальних гаманців.

Наприклад, дев'ятирічна мешканка Вінниці запропонувала організувати видачу кредитів у банках за допомогою роботів, які змогли б автоматично перевіряти клієнтів на предмет причетності до шахрайства. У свою чергу учасник з Маріуполя вважає, що пора створювати дитячу біржу, де діти зможуть інвестувати в бізнес підприємців за допомогою карток "Юніор" від ПриватБанку. Не обійшлося й без проектів на основі технології блокчейн. Частина юних фінансових геніїв переконана, що саме вона стане основою фінансової системи майбутнього.

Юрій Гелетій, директор департаменту фінансової політики Міністерства фінансів України підкреслив, що завдяки реалізованій програмі діти вже з юного віку вивчають і розуміють тонкощі фінансової системи України, знають, що таке кредит, що таке процентна ставка. "Коли в майбутньому ці діти стануть повноцінними споживачами фінансових послуг – вони зможуть без проблем приймати зважені рішення, мати чітке розуміння того, в який банк слід нести свої заощадження, а в який ні. І взагалі розуміти те, як правильно розпоряджатися власними фінансами", - сказав Юрій Гелетій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!