Україна та ЄС обговорили умови наступного траншу

Неділя, 22 квітня 2018, 15:00
 

Умови наступної програми макрофінансової допомоги ЄС відповідатимуть пріоритетам розвитку економіки України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Міністр фінансів Олександр Данилюк зустрівся з Віце-президентом Європейської Комісії з питань євро та соціального діалогу, фінансової стабільності, фінансових послуг та Союзу ринків капіталу Валдісом Домбровскісом.

В рамках зустрічі обговорили питання четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС для України та умови для виділення першого траншу допомоги.

Реклама:

"Сторони підкреслили, що ці умови будуть відповідати пріоритетам розвитку української економіки та будуть направлені на зміцнення фінансової та економічної стабільності нашої країни, подолання корупції та продовження втілення структурних реформ", - зазначає прес-служба.

"Ми постійно отримуємо велику підтримку ЄС на шляху перетворення України на країну із стійкою економікою та стабільною фінансовою системою. Нещодавнє схвалення Європейською комісією четвертої програми макрофінансової допомоги є надзвичайно важливим кроком у підтримці нашими європейськими партнерами реформ в країні" - зазначив Данилюк.

Валдіс Домбровскіс, в свою чергу, зазначив, що Європейська комісія позитивно оцінює зміни в Україні, що відбулися за останні роки. При цьому він підкреслив, що Україні необхідно завершити низку важливих реформ, які дадуть поштовх розвитку економіки та посилять боротьбу з корупцією.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: