"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрнафта" вперше за 12 років виставила газ на біржу

П'ятниця, 20 квітня 2018, 15:00
 

Укрнафта вперше з 2006 року проведе електронні біржові торги природним газом власного видобутку.

Про це повідомляє enkorr.

Компанія вставила 4 млн куб. м - близько 5% місячної видобутку. Бюлетень торгів оприлюднено на Українській енергетичній біржі.

Аукціон запланований на 23 квітня. Передача газу з 25 по 30 квітня, стартова ціна - 8800 грн/тис. куб. м. Для порівняння: ціна "Нафтогазу України" на квітень становить 8670 грн/т.

Реклама:

Зазначимо, що Укрнафта щомісяця добуває близько 90 млн куб. м природного газу.

З 2011 року вона основну частину ресурсу направляє на підконтрольне групі "Приват" хімічне підприємство "Дніпроазот" для переробки в аміак.

Раніше видання повідомляло про збитковість такої діяльності для напівдержавної компанії, яка продає свій аміак назад "Дніпроазоту" з дисконтом близько 20-50% від ринкової вартості.

Інший обсяг газу компанії реалізовували партнери по спільній діяльності, а сама "Укрнафта" зі своїм газом в ринок не виходила.

"Укрнафта" відмовляється розкривати інформацію, чи продовжує вона переробку свого газу на потужностях "Дніпроазоту" після 31 березня.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтовидобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: