В уряді хочуть ввести аліменти на утримання літніх батьків

Понеділок, 2 квітня 2018, 19:38
 

Міністр соціальної політики Андрій Рева переконаний, що діти повинні платити аліменти на утримання літніх батьків.

Про це він сказав в ефірі програми "Свобода в деталях".

"Я вважаю, що у випадку дітей до літніх батьків має бути жорстка відповідальність – потрібно законодавчо ввести серйозну відповідальність – вони теж повинні платити аліменти на утримання батьків. У 51-й статті Конституції написано, що батьки зобов’язані утримувати свої неповнолітних дітей, повнолітні діти зобов’язані піклуватися про своїх непрацездатних батьків", – сказав Рева.

Він зазначив, що зараз Міністерство юстиції "воює зі злісними неплатниками аліментів".

Реклама:

"Я вважаю це дуже правильно. Подивіться скільки тисяч дорослих чоловіків, які нормально себе відчувають, не вважають за потрібне давати кошти на виховання і розвиток своїх дітей. Буквально за місяць цим дітям більше 500 млн гривень було перераховано такими недолугими батьками", – заявив Рева.

Нагадаємо, 6 лютого набрав чинності закон щодо посилення відповідальності за несплату аліментів, який Верховна Рада ухвалила торік у грудні.

Законом, зокрема, визначені нові способи покарання боржників, які мають заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, що перевищує суму, яка мала бути сплачена за 6 місяців.

Так, встановлюється тимчасове обмеження таких осіб у праві виїзду за межі України, у праві керування авто, користуванні вогнепальною мисливською, пневматичною зброєю, у праві на полювання. Закон передбачає і "суспільно корисні роботи" для порушника.

Раніше Міністерство юстиції відкрило онлайн-реєстр осіб, які не сплачують аліменти.

Читайте також Без авто, розваг і відпочинку: що чекатиме на батьків, які не хочуть сплачувати аліменти

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: