НБУ запускає новий вид валютних аукціонів

Понеділок, 2 квітня 2018, 13:10
 

НБУ переходить до проведення інтервенцій з використанням Matching - нового функціоналу для укладення угод в торговельно-інформаційних системах Bloomberg і Thomson Reuters.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Цей функціонал передбачає можливість як для НБУ, так і для інших учасників ринку миттєво укладати угоди з купівлі - продажу іноземної валюти шляхом або вибору кращого з анонімних котирувань, наявного в функціоналі в певний момент часу, або введення в систему власних анонімних котирувань, які надалі приймаються контрагентами", - пояснюють у Нацбанку.

Функціонал Matching буде використовуватися для проведення інтервенцій за двома формами: за кращим курсом (НБУ виступає "прайс-тейкером"), за єдиним курсом (НБУ виступає "прайс-мейкером", анонімно пропонуючи ринку ціну).

Реклама:

Як повідомляє Нацбанк, функціонал Matching буде анонімним.

"Котирування всіх учасників функціоналу, в тому числі Національного банку, виставляються анонімно, і учасники угоди з купівлі-продажу валюти отримують інформацію про контрагента тільки після укладення угоди", - відзначили в НБУ.

У ньому зможе брати участь необмежена кількість учасників.

До сих пір в інтервенціях в формі запиту найкращого курсу могли брати участь тільки 20 банків, що мали найкращий рейтинг серед учасників міжбанківського ринку.

Відтепер інтервенції за запитом кращого курсу можуть проводитися двома шляхами: шляхом запиту ціни у 20 банків, або шляхом вибору найкращої ціни в функціоналі Matching.

Ці зміни затверджені постановою НБУ №32 і рішенням НБУ №182-рш від 29 березня. Документи вступають в силу 2 квітня.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: