Сім'я купила техніки Apple на 189 тисяч гривень і їй скасували субсидії

Четвер, 19 квітня 2018, 13:00
 

На Буковині обласний департамент соціального захисту населення вирішив скасувати субсидії сім'ї, коли виявилося, що її члени купували гаджети Apple на загальну суму в 189 тисяч гривень і була здійснена разова покупка на суму, що перевищує 50 тисяч.

Про це повідомляє AIN.UA.

У Департаменті соціального захисту населення ЧОДА відзначили, що з лютого 2016 року в Україні діє порядок верифікації достовірності даних, які громадяни надають для отримання пільг та соціальних виплат. Згідно з цим документом, банки та інші фінустанови можуть подавати дані про рахунки і операції членів сімей, які отримують субсидії.

Якщо в процесі верифікації виявляється, що сім'я подала недостовірні дані, субсидію можуть зупинити. Якщо виявлено невідповідність у даних - Мінфін повідомляє про це місцевим Департаментам соцзахисту щомісяця.

Реклама:

Чергова така розсилка від Мінфіну (лист від 05.03.2018 №26040-12/2-7/6169) по Чернівецькій області стосувалася адресної субсидії по оплаті житла і комунальних послуг. Там було зазначено, зокрема, що серед одержувачів субсидії значиться сім'я, що проживає в Заставнівському районі Чернівецької області, і купувала дорогі гаджети.

"При обробці списків осіб, які здійснювали покупку нерухомості, земельних ділянок, товарів на суму понад 50 тисяч гривень, встановлено, що у Заставнівському районі призначено субсидію особі, в сім'ї якої здійснена покупка товарів компанії Apple на суму 189 тисяч гривень", - повідомили в департаменті.

Йдеться про два смартфони iPhone 6S і 7 plus, а також про ноутбук Macbook (модель не уточнюється).

Нагадаємо, Apple представила "найдоступніший" iPad.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: