"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У США з карти Monobank вкрали гроші

Понеділок, 16 квітня 2018, 16:25
 

У Сан-Франциско у користувача Monobank вкрали карту і розплатилися в супермаркеті, не дивлячись на ліміт для покупок без пароля.

Про це повідомляє MC Today.

На карті стояв ліміт для покупки без пароля до 2 тисяч гривень, але він не спрацював, і зловмисники зробили покупку на 267 доларів (близько 7 тисяч гривень).

Пропажу карти користувач помітив не одразу, а лише після push-повідомлення про транзакцію. Після цього Філ Мішанін відразу ж заблокував карту і звернувся до співробітників Monobank, які порадили звернутися в Кіберполіцію.

Реклама:

Через деякий час повідомили, що справою займуться правоохоронні органи України, і якщо вони знайдуть злодія, то гроші повернуться на рахунок постраждалого клієнта.

Ще в компанії не змогли з'ясувати, в якому магазині сталася покупка. Співробітники банку повідомили, що магазини Сан-Франциско не передають такої інформації. Але Філ самостійно подивився виписку в додатку Monobank і знайшов цей супермаркет.

Обурившись ситуацією, хлопець написав про неї в Facebook. У коментарях йому відповів засновник Monobank Дмитро Дубілет.

Він вибачився за поведінку своїх співробітників, а розмови про кіберполіції назвав "повною маячнею". Також Дубілет пообіцяв повернути гроші клієнту і пояснив, чому не спрацював запит пін-коду.

"У США є чудові пос-термінали, які не запитують пін-код з карт. Вони працюють через підпис чеків, які б налаштування на карті ні стояли", - написав керівник Monobank.

Зараз клієнт і банк співпрацюють щоб вирішити проблему. Головна вимога Мішаніна - повернути гроші. Ще він наполягає на підвищенні безпеки користувачів Monobank.

Нагадаємо, команда Fintech Band планує запустити банк, схожий на monobank, в Великобританії і потім в Європі.

Рекомендуємо почитати: "Банк без відділень": що треба знати про Monobank

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: