Новий пристрій дозволяє гуглити "силою думки"

Вівторок, 10 квітня 2018, 14:25
 

Проект випускника MIT і дослідника MIT Media Lab Арнава Капура обіцяє користувачам можливість гуглити без необхідності друкувати або вимовляти слова.

Про це повідомляє Ain.ua з посиланням на New Scientist.

Пристрій під назвою AlterEgo виглядає як варіація гарнітури, надівається на вухо, проходить по щоці і по підборіддю користувача, і, за словами творців, здатний розпізнавати слова з точністю до 90%.

Зокрема, пристрій розпізнає цифри від 0 до 9 і має словник приблизно в 100 слів. Працює він на основі датчиків, які зчитують нейром'язові сигнали на обличчі і щелепах - в цілому, в семи областях обличчя. Ці сигнали з'являються, коли людина промовляє слова про себе. Потім ці сигнали "згодовують" нейромережі, навченій розпізнавати їх і співвідносити з певними словами.

Реклама:

У пристрої також є пара не зовсім звичайних "навушників" - трансмітерів, які передають акустичні сигнали через кістки черепа у внутрішнє вухо. Таким чином, в теорії використання AlterEgo - це повністю мовчазна комунікація, яку ніяк не почути з боку.

Автори розробки вважають, що вона привнесе новий досвід в спілкування людей: якщо зараз людині потрібно явно відриватися від розмови, щоб, наприклад, перевірити інформацію на смартфоні, то з таким пристроєм можна комунікувати, паралельно залишаючись в реальному спілкуванні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!