Ціни на нафту зростають: Brent піднялася вище 69 доларів

Вівторок, 10 квітня 2018, 10:06

Ціни на нафту продовжують зростати після підйому за підсумками попередньої сесії завдяки ослабленню побоювань ескалації торгового спору між США і Китаєм.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

У вівторок голова КНР Сі Цзіньпін, виступаючи на Боаоському форумі, не став торкатися теми торгового спору в США. Він запевнив ринки в прихильності Китаю подальшій лібералізації економіки, пообіцявши поліпшити доступ іноземних компаній до фінансового і виробничого сектору країни.

Ціна червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:10 збільшилася на 0,41 долара (0,6%) - до 69,06 долара за барель. У понеділок контракти подорожчали на 1,54 долара (2,29%) - до 68,65 долара за барель.

Реклама:

Вартість ф'ючерсу на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася до цього часу на 0,41 долара (0,65%) - до 63,83 долара за барель. За підсумками попередньої сесії контракти зросли в ціні на 1,36 долара (2,19%) - до 63,42 долара за барель.

Як повідомлялося, в минулі вихідні ряд високопоставлених осіб в уряді США висловилися з приводу ситуації з Китаєм, причому тон їх заяв пом'якшав, що трохи заспокоїло інвесторів.

Зокрема, міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що він не очікує початку торгової війни, і що Штати планують продовжити обговорення спірних питань з Китаєм.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!