Інвестиції в українські IT-компанії виросли втричі - дослідження

Вівторок, 6 березня 2018, 12:20

Загальний обсяг інвестицій в українські IT-компанії становив 265 мільйонів доларів за 2017 рік, що на 231% більше показників 2016 року.

Такі дані містяться в звіті венчурного фонду AVentures Capital за підсумками дослідження Dealbook of Ukraine.

Згідно з дослідженням, в 2017 році було укладено 44 угоди, а в 90% провідними були іноземні інвестиційні фонди (наприклад, General Catalyst, IVP, Spark і Almaz Capital), але за участю українських інвесторів.

Іноземний капітал становив 96% загального обсягу інвестицій, при тому що в 2016 році і раніше розподіл зовнішнього і локального капіталу було практично рівним.

Реклама:
 

 "Загальний обсяг інвестицій в українські ІТ-компанії за останні 5 років становив 630 млн доларів, в тому числі за участю провідних світових інвесторів, що свідчить про розвиток і стійкість галузі в умовах економічних і політичних проблем країни", - зазначив керуючий партнер AVentures Capital Євген Сисоєв.

Говорячи про джерела раннього фінансування, у 2017 році українські стартапи залучали інвестиції в першу чергу від венчурних фондів (90%), а також від ангелів (6%) і на краундфандінових платформах (3%).

Найбільшими розкритими угодами 2017 року стали 110 млн доларів інвестицій в Grammarly, 30 млн доларів в BitFurry, 10 млн доларів в Petcube і 7 млн доларів в People.ai.

Нагадаємо, 18 українських IT-компаній (з великими офісами або засновані в Україні) потрапили в список 100 кращих постачальників послуг аутсорсингу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: