В Україні завершили злиття пивні "гіганти"

П'ятниця, 30 березня 2018, 11:30
 
tusib.org

Найбільший в світі пивоварний концерн Anheuser-Busch InBev і лідер на ринку Туреччини Anadolu Efes завершили злиття бізнесів на території РФ та України в рівних частках.

Про це повідомили в AB InBev, передає "Інтерфакс-Україна".

Виробнича мережа об'єднаної компанії складатиметься з 11 пивоварних заводів і трьох солодових комплексів в Росії, а також з трьох пивоварних заводів в Україні.

"Ми впевнені, що об'єднання наших бізнесів і експертизи, різнопланового портфеля брендів і великого асортименту пива, який ми пропонуємо нашим споживачам, дозволить нам забезпечити зростання компанії і зайняти лідируючі позиції на російському і українському ринках", - зазначив президент AB InBev Efes Шпаков.

Реклама:

Рада директорів об'єднаної AB InBev Efes буде складатися з представників обох компаній в рівному співвідношенні. Головою ради стане Тунджай Озільхан, глава ради директорів Anadolu Group і Anadolu Efes.

Управлінська команда буде працювати під керівництвом Дмитра Шпакова, президента AB InBev в Росії і в Україні, який обійме посаду президента AB InBev Efes. Рой Корніш, генеральний директор Пивоварні Москва-Ефес, працюватиме на посаді фінансового директора.

Показники об'єднаної компанії будуть консолідовані в звітність Anadolu Efes. AB InBev не включатиме результати в свою глобальну звітність, але буде враховувати отриманий прибуток як повернення інвестицій в спільне підприємство відповідно до розміру своєї частки.

Компанія "Сан ІнБев Україна" є одним з лідерів пивоварного ринку України, займаючи 30% українського ринку пива.

Їй належать Чернігівський, Харківський і Миколаївський заводи.

Портфель пивних брендів складається з глобальних ТМ: BUD, Corona Extra, Stella Artois; міжнародних ТМ: Corona, Staropramen, TALLER, Hoegaarden, Leffe, Löwenbräu, Franziskaner, Spaten, Beck's, а також локальних ТМ: "Чернігівське", "Рогань", "Янтар", "Жигулівське".

Компанії Efes в Україні належить пивоварний завод в Донецьку, який зараз знаходиться на непідконтрольній Україні території. На сайті компанії вказано, що вона втратила контроль над цими потужностями з 1 лютого 2017 року.

Як повідомлялося, в серпні 2017 року найбільший світовий пивоварний концерн Anheuser-Busch InBev (AB InBev) зі штаб-квартирою в Бельгії і найбільша пивоварна компанія Туреччини Anadolu Efes (Efes) уклали угоду про наміри щодо об'єднання свого бізнесу на території Росії та України в рівних частках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: