Світовий банк очікує на старт реформи нагляду в соціальній сфері у 2018-2019

Середа, 28 березня 2018, 12:10
 

Cвітовий банк очікує на початок реформування системи нагляду і контролю у сфері соціальної допомоги у 2018-2019 рр.

Про це йдеться в листі директора у справах Білорусі, Молдови та України Світового Банку Сату Кахкохен на ім’я міністра соціальної політики Андрія Реви, який опинився в  розпорядженні ЕП.

Лист підсумовує результати проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України" у грудні 2017 – лютому 2018 року.

ВБ констатує: "в цілому реалізація проекту відбувається відносно добре". Мінсоцполітики виконало шість із 17 необхідних індикаторів і отримало 85 млн доларів в бюджету. Виплати за проектом, йдеться в листі, сягнули 31% передбачених на його реалізацію коштів.

Реклама:

Поступу вдалося досягти у грудні 2017-січні 2018 року, коли в рамках реалізації проекту були підписані чотири контракти. Оцінка діяльності за проектом – "Задовільно", йдеться в листі.

"У 2018 році можуть бути виконані ще два індикатори, які дозволять отримати у 2018 році ще 35 млн доларів", - пише Сату Кахкохен.

Також вона вказує на доцільність своєчасно створити соціальну інспекцію.

"Затримки при прийнятті закону про утворення соціальної інспекції можуть призвести до несвоєчасного виконання проекту. Команда Світового банку та Мінсоцполітики домовились переглянути обсяг технічної допомоги на підтримку розвитку соціальної інспекції", - йдеться в листі.

Законопроект про забезпечення державного контролю під час надання соціальної підтримки, який передбачає створення інспекції, Кабмін вніс у парламент у жовтні 2017 року. Закон мав набрати чинності з січня цього року, але так і не був прийнятий парламентом.

Також директор ВБ звертає увагу на обмежені можливості Мінсоцу реалізовувати реформу через недостатність коштів, передбачених у державному бюджеті на поточний рік.

Галина Калачова, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: