"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch дало новий прогноз щодо української економіки

Понеділок, 26 березня 2018, 17:30
 

Міжнародне рейтингове агентство Fitch очікує зростання ВВП України на 3,2-3,7% у 2018-2019 роках.

Про це йдеться на офіційному сайті Fitch.

В агентстві заявляють, що у 2017 році економіка України продовжувала демонструвати невелике відновлення при зростанні ВВП, що оцінюється в 2%.

Також наголошується, що інституційне середовище в Україні є недостатньо прозорим і розвиненим, що негативно позначається на довгостроковому розвитку і бюджетному плануванні субнаціональних утворень країни.

Реклама:

У Fitch вважають, що уряд країни знаходиться під тиском у зв'язку з непростою програмою реформ, проведення яких є умовою надання Міжнародним валютним фондом зовнішнього фінансування.

Напередодні президентських і парламентських виборів у 2019 році зростають політичні ризики, пов'язані з інтересами впливових політичних кіл і фрагментованістю політичних партій.

Fitch вказує, що високий, хоча і такий, що знижується, рівень інфляції та відсоткових ставок, робить проведення боргової та інвестиційної політики непростим завданням.

Раніше Fitch покращило прогноз зростання світової економіки на 2018 рік до 3,3% з очікуваних у жовтні 3,1%, а на 2019 рік - до 3,2% з 3%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: