Гонтарева: Я виконала місію

Четвер, 15 березня 2018, 13:30
 

Валерія Гонтарева звітувала про результати роботи у Верховній Раді перед голосуванням депутатів за її звільнення з посади голови Національного банку.

Гонтарева виступила з трибуни ВР 15 березня в рамках "кадрового дня" у парламенті.

Народні депутати запросили для виступу екс-голову НБУ у парламент через 10 місяців після оголошення нею заяви про відставку.

З травня 2017 року Гонтарева не виконувала функції керівника НБУ. В.о. голови правління Нацбанку було призначено Якова Смолія.

Реклама:

"Нарешті, після 10 місяців очікування, я маю змогу доповісти Верховній Раді про результати моєї трирічної роботи на посаді голови Національного банку України", - сказала Гонтарева.

"Від самого початку я наголошувала, що прийшла до Національного банку для проведення реформ. Тому, коли всі реформи, яких негайно потребували українська економіка та банківський сектор були зроблені, я вважала свою місію повністю виконаною, і подала президентові офіційну заяву про відставку за власним бажанням", - заявила екс-голова НБУ.

Серед своїх головних здобутків Гонтарева назвала забезпечення макрофінансової стабільності, перехід на гнучкий валютний курс та започаткування нової монетарної політики інфляційного таргетування.

"Ми очистили банківську систему від неплатоспроможних банків і посилили її стійкість на майбутнє", - додала вона.

"Ми здійснили повну трансформацію Національного банку: перебудували всі процеси і перетворили його у потужну модерну європейську інституцію", - заявила Гонтарева.

"Я вважаю свою місію повністю виконаною, тому що реформи зроблені", - резюмувала вона.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: