"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У НАБУ розповіли про зростання кількості заяв про корупцію від бізнесу

Середа, 14 березня 2018, 20:49

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник розповів, що у 2017 році збільшилась кількість заяв про можливі корупційні правопорушення від представників бізнесу.

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

"Впродовж минулого року ми помітили зростання кількості заяв до Бюро про можливі корупційні правопорушення від представників бізнес-середовища, що намагаються відстояти свої законні права", - зазначив Ситник.

"Це викликане тим, що НАБУ показало себе як дійсно незалежний антикорупційний орган, для якого немає недоторканих. Однак є причина, через яку похвалитися цілковитою довірою бізнесу не можемо - це проблема розгляду справ у судах", - додав він.

Реклама:

За його словами, після звернення до НАБУ, відкриття кримінального провадження, низки слідчих дій і скерування справи до суду, представник бізнесу як заявник часто залишається розчарованим.

"Хоча правоохоронні органи й зробили все від них залежне, суд не має можливості зосередитися на розгляді справи. Тому особа, яка обґрунтовано підозрюється детективами, залишається на волі і більше того — має всі важелі, щоб продовжувати тиснути на бізнес", — зазначив директор НАБУ.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!