"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німеччина відмовляється від російського газу

Середа, 14 березня 2018, 12:50
 

Німеччина має намір радикально переглянути свою енергетичну політику, включаючи плани із закупівлі за кордоном викопних видів палива.

 Про це повідомляє Deutsche Welle.

Новий Кабінет міністрів Німеччини на чолі з Ангелою Меркель планує форсувати розвиток відновлюваної енергетики, прискорити відмову від вуглеводневого палива та диверсифікувати джерела його поставок.

Згідно з планом, в найближчі 12 років частка енергії сонця, вітру і біомаси у виробленні електроенергії в Німеччині повинна бути збільшена вдвічі. На даний момент поновлювані джерела забезпечують 33% енергоспоживання, а до 2030-го цей показник планують збільшити до 66%.

Реклама:

У 2019-2020 роках Німеччина планує збільшити генеруючі потужності "як вітропарків на суші, так і фотовольтаїки відповідно на 4 гігават", це дорівнює приблизно 7-8 атомним електростанціям.

План передбачає також скорочення газової генерації, яка зараз забезпечує 12% енергобалансу країни.

Новий уряд Німеччини також має намір проголосити національної метою скорочення енергоспоживання до 2050 року на 50 відсотків. Досягнення такої амбітної мети повинні забезпечити енергозбереження та підвищення енергоефективності у всіх сферах життя.

"Це - погана новина для "Газпрому", який, обгрунтовуючи, наприклад, необхідність "Північного потоку-2", виходить з зростаючого або хоча б стабільного енергоспоживання і, зокрема, використання природного газу в Німеччині та в цілому в ЄС", - йдеться в матеріалі.

Про розвиток газового співробітництва з Росією, в тому числі про будівництво трубопроводу "Північний потік - 2", в плані Меркель не говориться.

Нагадаємо, рекордних 41% електроенергії з відновлюваних джерел Німеччина отримала у березні цього року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: