Україна та Нідерланди узгодили уникнення подвійного оподаткування

Вівторок, 13 березня 2018, 14:55
 

Міністерства фінансів України та Королівства Нідерландів погодили уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

Відповідний протокол підписав міністр фінансів Олександр Данилюк і державний секретар Міністерства фінансів Нідерландів Менно Сніл.

У Мінфіні відзначили, що протокол передбачає оподаткування дивідендів за ставкою 5%, якщо фактичним власником дивідендів є компанія - власник не менше 20% капіталу компанії, а також збільшення ставки оподаткування відсотків з 2% до 5%, ставку оподаткування роялті на рівні 5% і 10%.

Реклама:

Документ передбачає нову редакцію статті щодо обміну податковою інформацією, що передбачає значне розширення можливостей сторін в цьому напрямку.

У міністерстві вважають, що підписання протоколу направлено на уникнення подвійного оподаткування доходів фізичних і юридичних осіб на територіях обох країн як шляхом ділення права оподаткування, так і шляхом обліку в податкових зобов'язаннях платника податків однієї держави сум податків, сплачених на території іншої держави.

Крім того, рішення дозволить запобігати ухиленню від сплати податків з одночасним зниженням тиску на законослухняних платників податків, усунути податкову дискримінацію, створити механізми поліпшення співпраці між податковими органами країн і забезпечити обмін податковою інформацією.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: