"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Львів та Бухарест може з’єднати автобан через Карпати

Понеділок, 12 березня 2018, 18:10
 

Голови Львівської і Чернівецької обласних рад і керівництво румунського повіту Сучава домовилися про початок практичної реалізації проекту з будівництва швидкісного транспортного коридору через Східні Карпати.

Про це заявив глава повітової ради міста Сучава Георге Флутур, повідомляє Укрінформ.

"У нас відбулася робоча зустріч з делегацією з України, у складі якої були голови обласних рад Чернівців і Львова. Обговорили питання транскордонної співпраці, головне з яких - продовження роботи на рівні робочих груп з метою подальшої практичної реалізації проекту з будівництва швидкісної автотранспортної магістралі через Східні Карпати (Львів-Чернівці-Сірет-Сучава-Пашкань-Бакеу-Фокшань-Бухарест), яка з'єднає Балтійське море з Чорним", - підкреслив Флутур.

 

За його словами, найближчим часом сторони обговорять фінансові можливості, зазначивши, що вони планують звернутися із спільним листом до європейських інститутів для надання фінансової допомоги при будівництві магістралі.

Реклама:

Голова повітової адміністрації звернув особливу увагу на те, що під час зустрічі було досягнуто також домовленості про реалізацію інших важливих для України й Румунії транскордонних інфраструктурних проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: