Vodafone i Nokia розгорнуть мережу 4G на Місяці

Четвер, 1 березня 2018, 18:30
 

Компанії Vodafone та Nokia збираються побудувати мобільну мережу 4G на Місяці.

Про це повідомляється на офіційному сайті компанії Vodafone.

Nokia та Vodafone разом з німецькою космічною компанією PT Scientists планують доставити в 2019 році телекомунікаційне обладнання на поверхню Місяця.

Зазначається, що воно буде важити менше за пакет цукру.

Реклама:

Мережа буде передавати в прямому ефірі відео та інші дані в центр управління місією в Берліні. Також вона дозволить вченим управляти двома місяцеходами Audi, які відвідають місце висадки американських астронавтів на Місяць в 1972 році. Ця місія на кораблі "Аполлон-17" була останнім пілотованим польотом на супутник Землі.

За словами технічного директора Nokia Маркуса Уелдона, місія матиме велике значення для вивчення космосу, тому що в майбутніх місіях обладнання повинно працювати в екстремальних умовах.

"Будь це буріння метеорита або висадка на Місяць або Марс, ми повинні вчитися передавати дані в космосі", – зазначив він.

Обчислювальна потужність смартфонів набагато більша, ніж у систем, які початково використовувалися для висадки на Місяць, нагадав гендиректор PT Scientists Роберт Беме. Одна з проблем – працювати обладнання на Місяці буде виключно завдяки сонячній енергії, тому ефективність технологій повинна бути "максимально високою".

За даними PT Scientists, витрати на місію складуть десятки мільйонів доларів. Для запуску буде використана ракета компанії SpaceX Ілона Маска. Але для скорочення витрат PT Scientists розділить корисне навантаження з іншими компаніями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: